Huonompi (?) puoliskoni tuli tänään Tukholman risteilyltä ILMAN TULIAISIA. Olin niin surullinen, että päätin tilata play.comista muutamia neulekirjoja. Mitä kirjoja, se selviänee myöhemmin. Tästä tuli kuitenkin mieleen esitellä oma neulekirjastoni. Se kun on kahden vuoden aikana kasvanut roimasti ja on kovassa käytössä. :)

251755.jpg

Start Knitting (Betty Barnden)
Englanninkielinen perusteos, jossa on opetettu ihan silmukoiden luomisesta kuvallisesti intarsia- ja kirjoneuleiden tekemistä. Sisältää myös jonkin verran pintakuvioita, joista oon muutamia napannutkin käyttöön. Mukava teos, tosin ellei olisi alennuksessa ollut niin en varmaan olisi ostanut.

Neulo itse pehmeät lelut (Fiona McTague)
Aivan ihania neulottuja leluja. Sain tämän syntymäpäivälahjaksi luokkakavereiltani muutamilla muistilapuilla varustettuna ;) Enempää en kirjaa ole ehtinyt katsella, ohjeet vaikuttavat tosin selkeiltä ja muutamia "pakko-tehdä-lelujakin" on tullut vastaan jo.

Knitting on the Road (Nancy Bush)
Tämän hetken suosikkini omista neulekirjoistani. Täynnä toinen toistaan upeampia sukkamalleja. Kierreselkäinen, joten rakastan. (Miksi ihmeessä moni neulekirja on nidottu / tehty jollain muulla tekniikalla kuin kierteillä? Kierteethän ovat paras idea näihin, niin pysyy auki ja voi ohjetta seurailla..) Rakastan tätä. Ohjeet ovat selkeitä, eri tekniikat selitetty ja erilaiset kuviot on niin teksteinä kuin kaavioinakin.

One Skein (Leigh Radford)
Tämän sain viime vuonna joululahjaksi. Tykkään. Olisipa vain aikaa toteuttaa noita hommia. Huovutetut kupit, palmikkohuivit, pipot, sukat, tyynynpäälliset mohairista.. Olisi vaikka mitä toteutettavaa. Ei kuitenkaan välttämättä niin hyvä kirja, kuin ennakoltaan odotin muiden hehkutuksesta päätellen.

Scarf Style (Pam Allen)
Niinkuin moni muukin tätä on kehunut, se on kyllä maineensa veroinen. Erilaiset huivit suorastaan kutsuvat neulomaan ja kääriytyään paksuihin huiveihin. Yhtään mallia en ole kokonaan vielä toteuttanut, kaksi on puikoilla ollut jo jonkin aikaa. Ene's Scarf on kirjan parhaimmistoa.

Knitting Vintage Socks (Nancy Bush)
Ostin samaan aikaan Knitting on the Roadin kanssa, ja tämä on näistä kahdesta "huonompi" vaikka upea tämäkin on. Tässäkin paljon upeita sukkia ja noi pintakuviot varsinkin houkuttelee mua ainakin neulomaan vaikka kaikki. (Mistä sais aikaa tehdä sen? :D)

Denim People (Rowan)
Raspyn takia tämän ostin, mutta tässä on niin monta muutakin upeaa mallia. Kim Hargreavesin mallit ovat kyllä lähes aina suosikkejani, niin yksinkertaisia mutta silti mielenkiintoisia. Kirjan alussa esitelty kuvissa mallit ja perällä yksityiskohtaiset ohjeet. Kirjassa vielä niiin monta mallia, jotka tahdon tehdä - sitten joskus.

Last-Minute Knitted Gifts (Joelle Hoverson)
Täytyy sanoa, että odotin kirjalta enemmän muiden kehujen vuoksi. Mutta kyllä tämäkin ihan mukava teos on. Hourglass on jo yksinään ihan omaa luokkaansa. Kirjan kuvat tosin ovat niin kauniita, että jo sen takia olisin voinut kirjan ostaa *punastuu* Miten voikin olla näin kauniita kuvia?

Pure Silk (Debbie Bliss)
Tämä tuli liittymislahjana DB-klubiin (sittemmin kai lopetettu?). Muutamia toteutettavia malleja, lähinnä paljon palmikkokuvioita, joita olen ihaillut. Ohut "vihkolehtinen".

Neulojan käsikirja (Lesley Stanfield & Melody Griffits)
Kirja, joka on eniten kärsinyt käytössä. Kertonee kaiken ;) Sisältää paljon eri mallineuleita, palmikkoja, pitsiä, kirjoneuletta. Ohjeita erilaisiin kavennuksiin, lisäyksiin, reunoihin, aivan ihana perusteos! Rehellisesti sanottuna jos vain yhden neulekirjan saisin omistaa, niin se olisi tämä.

Stitch'n bitch (Debbie Stoller)
Kokonaan kirjaa en vieläkään ole lukenut, viime joulun joululahjana saatu kirja. Neuleen viimeistelyä varten olen kirjaa selaillut sekä erilaisia tekniikoita vähän vilkaissut. Ohjeissa on muutama malli, jotka kiinnostavat, mutta toisaalta en kyllä ymmärrä miksi tätä on niin paljon hehkutettu. Ei mun tyylinen kirja yhtään. :/

Neuleen neljä vuodenaikaa (Novita)
Novitan suosituimpia malleja 93-03 ajalta. Osa on aivan ihanan kasarityylisiä, mutta osa on aivan tätä päivää. Tästä ei oikein osaa sanoa mitään. Muutama kirjoneulepaita houkuttelee, voisin ensin opetella neulomaan kirjoneuleita? :D

The Ultimate Book of Knits (Rowan)
Paksu, ihana, täynnä upeita malleja. (Ja vähän erikoisempiakin.) Löytyy yksinkertaista ja monimutkaista ja yksiväristä ja kirjoneuletta ja tahtoisin toteuttaa niin monta eri mallia kirjasta, että oikeasti olen eläkkeellä ennenkuin pääsen lähellekään puolia noista malleista. Rakastan tätä kirjaa. Oikeasti. :D

--

Siinä vähän esitelty omistamiani neulekirjoja, suurimmasta osasta tykkään todella kovasti ja selailen iltaisin useita kirjoja. Onneksi vain muutama pettymys on eksynyt mukaan ;)