Tuntuu, että kaikki tekevät äideilleen kovaa vauhtia kaikkea erikoista. Meillä ei oikeastaan ole koskaan ollut tapana tehdä mitään sen ihmeempää kuin kortti + mahdollisesti aamupala äidille sänkyyn. Nytkin asun eri paikassa kuin äiti, joten tuo aamupala ja korttikin on jäänyt vähän pienemmälle..
Olen kuitenkin tosiaan löytänyt ihanan käsityöinnostuksen sitten viime äitienpäivän, joten tänä äitienpäivänä hemmottelen omaa äitiäni (sekä avokin ;))

Oma äiti saa maastonvihreäst Nallesta lähes valmiit Saunasukat (toinen sukka valmis, toinen kantapäässä, TARKOITUS saada huomiseksi valmiiksi) sekä eilen illalla väsäämäni miniscräppikirjan.

81571.jpg

81570.jpg

Scräppikirja on tehty itse. Kannet ovat pahvista taitetut ja sivut kartongista väännetty. Todella lyhyellä varoitusajalla tehdessäni piti sitten vähän soveltaa; kuvia en saanut tilatuksi enää mistään ajoissa ja meidän printterin tulostuskyky EI ole niiiin hieno joten tein kuvista Polaroidmaiset. Vähensin Adobe Photoshopilla kuvista sinisen sävyt minimiin, vähän kellertävää, lisäsin valkoiset reunat ja tekstaus-kone-fontilla kuvatekstit ja tulostin ihan vain tavalliselle paperille.
Muuten sitten koristelut ja muut perinteiseen tapaan; ideoita sain noista Scrapbook Inspirations-lehdistä, jota muuten aloin myös tilaamaan. (Mistä saisi 'shrinking plastic' tuotetta, mitä se suomeksi edes on?? Kutistuvaa muovia??)

Kiinnityssysteeminä kiinnitin sivut käsin villalangalla kirjan selustaan ja jotta kirja pysyy kiinni, tein siihen napin ja langan avulla pienen lenkin. Muuten tuo pahvikansisysteemi pommahtaa auki kokonaan.
Tyytyväinen olen lopputulokseen, vaikka olisihan se vähän hienompikin voinut olla. Esimerkiksi takakannen omistustekstin olisin voinut koneella kirjoittaa + kuvittaa, oma käsiala kun ei ole kauneimmasta päästä. Kuvien suhteen oli vain vähän valinnan varaa siihen nähden ettei itselläni ole paljoakaan kuvia meidän perheestä tällä uudella koneella. :)

Saunasukista kuva sitten kun saan ne valmiiksi ;)