Eilen töissä kirosin suorastaan, etten ole saanut kämmekkäitä tehtyä sitten millään. Niinpä illalla aloittelin tekemään mukaillen Ullan palmikko-ohjetta itselleni kämmekkäitä.
Eihän se ensin onnistunut millään :f Ajattelin tehdä ihanan pehmeällä mohairilla mutta hei, ei se niin vaan onnistu ko oon surkimus palmikon kanssa ja mohair ei ihan siihen tainnut onnistua.
Niinpä kaivoin lankakoreja lisää ja löysin ehkä 90-luvun puolivälin seiskaveikkaa (ellei se ole jotain muuta samantapaista lankaa), sellaista toooodella vaaleanharmaata.

Siitä nyt on tulossa, ja on muuten ekat palmikkonikin ;) Kuvaa ei vielä, ensimmäinen kämmekäs on vasta ~5 cm neulottu vartta. Jos tänään saisi valmiiksi !

Jessican "tilaaman" kolmiohuivin sain eilen virkattua loppuun, tänään pingotus ja hapsujen lisäily. Ohje oli Me-lehdestä se virkattu kolmiohuivi seiskaveikasta. Ruskeana se tahtoi sen ja ruskeana sai myös. Oli yllättän nopea työ ! Itselle joskus voisi ehkä saman tehdä..

(Nyt on vielä kesken yhdet lapaset, bolero, Fifi ja palaponcho. Ei siis niiin hirveästi enää, vaikka suunnitelmissa on vaikka mitä ! :f)


muoks. ja nyt sitten kuvia vielä, sainkin sittenkin kameran toimintaan heti aamusta ;)

31442.jpg
Kauan puhumani Tahitista tehty paita. Kauneimmat Käsityöt lehti nro x vuodelta y, malli nro z. (Eli en muista mikä lehti, mulla on vaan malliohje kopioituna siitä ;< )
Lankaa meni sopivasti, työ oli nopea tehdä (ah, Tahiti on ihana neuloa <3). Vähän jäi lyhyeksi ja toisaalta leveäksi työ, mutta veikkaan että leveyden saan kutistettua vähän vaikka ompelemalla saumoja enemmän sisään. Hihat ovat juuri sopivat, kuten myös kaula-aukko. Ensimmäinen ISO TYÖ JOSSA LISÄÄN HIHAT !! :o

31440.jpg
Nämä on siis ne tekeillä olevat lämmikkeet käteen. Palmikot onnistuneet yllättävän hyvin siihen nähden että tosiaan ekaa palmikkotyötä teen. Ja työ etenee nopsaan kun laskee kerroksia seuraavaan kiertoon asti; hups vaan olin neulonut jo monta senttiä. Hieman siis tätä Ullan ohjetta mu(ok)kaillen nämä vauhdissa.

31441.jpg
Mun pitäisi oikeasti hankkia niitä nuppineuloja ! Tuo on pingotettu nytten paketillisella vähän paksuhkoja neuloja (päättely ja osa ristipistoissakin toimii..) Pingotuksen jälkeen hapsut ja uudelle omistajalle lähtee tämä. Pienestä myttyvirkkuusta tuli iso ja suht nätti huivi :)