Voi että, eilen oli kyllä iloinen päivä. Aamulla aikaisin Länsisatamaan ja sieltä Eckerö Linen veneellä kohti Tallinnaan päiväristeilylle avokin kanssa. Meidän kesälomamatkamme ;) (Torstaina alkaa jo koulu tuturointi hommilla, avokki aloittaa amkin niin hänelläkin jo torstaina.) Ilma oli aivan loistava, vähän viileä ennenkuin päästiin Helsingin edustalta avomerelle. Koko menomatka istuttiinkin ulkona kannella auringossa nauttien vapaapäivästä.

Tallinnassa kiertelimme Vanhaa Kaupunkia ympäriinsä, välillä bongasin jonkun noista "tutuista" lankakaupoista ja napsin sieltä muutamia asioita mukaan. Muuten lähinnä kirkkoja ja vanhoja muureja käytiin katselemassa ja kuvailemassa. Ehdoton suosikkini on Aleksanteri Nevskin katedraali, niin kaunis rakennus niin sisältä kuin ulkoakin!

161685.jpg

Oli vaikea saada koko rakennus yhteen kuvaan, mutta paras yritys monesta tämä. 56 kuvasta, joita Tallinnan matkalla otimme, oli yli 15 kuvaa tästä katedraalista.. :D

Noh, kyllähän niitä lankojakin tuli ostettua ;)

161704.jpg

Hansa-Linasta Suur-Karja-kadulta nämä 100% virolaiset liukuvärjätyt villat. 350g maksoi 135 eestin kroonia, eli n. 9 euroa. Hintatasosta en sinänsä tuollaisen villan suhteen tiedä mitään, mutta omaa lompakkoa se ei paljoakaan kirpaissut. Ja nuo värit. Ah, rakastan noita!

161703.jpg

Filatista (Müürivahe 20) löytyivät sitten nämä herkut. BBB:n Contessaa (50% mohair, 50% akryyli) 2,2e/50g upean vihreänä. Tästä tulee sitten joku kiva huivi :> BBB:n Martinea (100% merinovilla) ihanan pätkärääkättynä, tosin tässä nämä värit ovat UPEAT. Kuva ei valitettavasti toista värejä yhtä hyvin kuin ne oikeasti ovat. Nämäkin olivat 2,2e/50g. Aloittelin jo takaisintulomatkalla lapasia toisesta kerästä, tulee jännän kiva spiraalikuvio. Miehettä pyysin valitsemaan itselleen sukkalangan kaikista niistä ihanista väreistä ja muista mitä siellä oli. Arvatkaahan viisi kertaa, minkä valitsi.. Mustaa Sprint-lankaa 100g yhteensä, 75% villa ja 25% polyamidia. Ohutta. Näiden lisäksi lähti kolme puikkopussia; kahdet Addin pyöröt (3,7e/kpl ?!) sekä yhdet Addin 3,0mm metalliset sukkapuikot (sama 3,7e/kpl).Yhteensä kauppaan meni alle 25e. Harmi, että tuo mieheke silti rajoitti ostamisia, olisin sieltä vaikka mitä napsinut mukaan vielä :D

Kotiin saavuttua huomasin ma iltana, että postipoika oli käynyt tipauttamassa pakettikortin. Tänään siis aamulla heti yhdeksältä postiin hakemaan postia.

161683.jpg

Pahvinen kirjekuori, josta tuli pussi ja SNYLTÄ PAKETTI esille! Olin aivan haltioissani, ihanaa sinistä lankaa! Ooh, juuri lempivärini. (Tuli myös H&M:n paketti, jossa oli samansävyinen sininen paita itselleni tilattu ;)) Osuit rakas SNYni täysin oikeaan tuolla värillä!

161684.jpg

Kahden kerän lisäksi tuli myös jääkaappimagneetti sekä Nalle Puhin Elämäniloa kirjanen että suklaakeksiresepti. Täytynee kokeilla reseptiä heti kun avokin silmä välttää, se kun uskoo, että mässäiltiin Tallinnassa eilen aivan liikaa ja tarvitaan ainakin 3 viikon paasto ;) Kiitos suuresti upeasta paketista! :)